Universitatea "Valahia" Târgoviste Departamentul de Cercetare Energie Mediu
Conferinta Nationala de Surse Noi si Regenerabile de Energie - CNSNRE 2007 - editia a VIII-a
      Omenirea se confrunta astazi cu o problema care ii poate afecta intreaga sa dezvoltare: lipsa de energie. In conditiile epuizarii resurselor utilizate astazi pentru producerea de energie, identificarea altora care sa inlocuiasca partial pe cele cunoscute, devine o problema de maxima importanta.
      Romania nu poate ramane in afara acestor preocupari si prin strategia pe care o dezvolta isi propune ca pana in anul 2020, in balanta tarii, contributia surselor noi de energie sa atinga procente similare celor din tarile dezvoltate tarile din Comunitatea Europeana, Statele Unite si Japonia).
      Universitatea VALAHIA din Targoviste activeaza cu succes in domeniul surselor noi de energie, rezultatele obtinute in acest domeniu fiind recunoscute si apreciate de comunitatea stiintifica si industriala. Prin organizarea acestei Conferinte Nationale intentionam sa realizam armonia care trebuie sa existe intre sursele clasice de generare a energiei si cele neconventionale.
      Tinand seama de avantajele pe care le prezinta aceasta conferinta si pentru Judetul Dambovita interesat in a-si utiliza cat mai corect resursele de energie de care dispune, va invitam sa participati la lucrarile celei de a VIII a editii a Conferintei Nationale de Surse Noi si Regenerabile de Energie, ce vor avea loc in octombrie 2007, la sediul Facultatii de Inginerie Electrica.
Prof. Dr. Ing. Nicolae OLARIU